Succesvolle KWPN Kampioenschappen

Succesvolle KWPN Kampioenschappen


Drie paarden in de Pavo Cup en twee merries in de NMK finale

Vorige week was het voor onze stal een drukke week tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo, Emmelie reed een drietal paarden in de halve finale van de Pavo Cup, en daarnaast hadden wij nog twee merries mee voor de Nationale Merriekeuring (NMK). 

Op woensdag werd de halve finale van de Pavo Cup verreden, als eerste reed Emmelie de KWPN hengst Jamaica (v. Desperado) en Joe (v. Blue Hors Zatchmo) bij de vierjarigen. Joe behaalde een mooi aantal punten van 85,2 en plaatste zich daarmee als negende combinatie rechtsreeks voor de finale op zaterdag. Bij de vijfjarigen presteerde de KWPN hengst Indian Rock (v. Apache) heel goed, met een tweede plaats (90,6) mocht ook hij naar de finale.

Indian Rock (v. Apache) © Tezz Momentz

De vrijdag stond in het teken van de Nationale Merriekeuring (NMK) waar wij uiterst succesvol op kunnen terugblikken. In de NMK finale was er een hele mooie tweede plaats voor Kavira (Franklin x Sorento) van Nico Witte en Tim & Leida Collins. Ook plaats drie was voor een door ons klaargemaakte merrie, namelijk de Kampioen van Gelderland Kardinale-Utopia RS2 (Glock’s Toto JR x San Remo) van RS2 Dressage Center de Horst BV.

Kavira (v. Franklin) © Horses.nl

Kardinale-Utopia RS2 (v. Glock’s Toto JR) © Digishots

De finale van de Pavo Cup werd op zaterdag verreden, de KWPN hengst Indian Rock (v. Apache) liep naar een keurige vijfde plaats in het eindklassement bij de 5-jarige paarden, voor Joe (v. Blue Hors Zatchmo) was er naast de eervolle titel “Beste Ruin” een knappe zevende plaats bij de vierjarige paarden.

Joe (v. Blue Hors Zatchmo) © LE-Fotografie.nl

Joe (v. Blue Hors Zatchmo) © Graham Oomen

By |2018-08-21T18:34:51+00:00augustus 21st, 2018|