German Masters: Desperado naar 75% in kür

German Masters: Desperado naar 75% in kür


Negende plaats tijdens Wereldbekerwedstijd in Stuttgart

Afgelopen weekend reed Emmelie voor het eerst een Wereldbekerwedstrijd met de KWPN hengst Desperado. De Vivaldi-zoon liep vrijdag mee in de Internationale Grand Prix, en kwam een dag later aan de start in de Kür op Muziek tijdens Stuttgart German Masters.  

De Grand Prix op vrijdag verliep helaas niet zoals gehoopt. ‘Het was echt heel zonde, alle drie de keren ging het echt mis in de piaffe. We werden hierdoor allebei een beetje onzeker. Als ik er nu aan terug denk, is het grotendeels aan mezelf te wijten. Ik wilde net te veel en dat pakte niet goed uit, aldus Emmelie.’

Foto: Leanjo de Koster © DigiShots

In de Kür op Muziek wisten Emmelie en Desperado zich goed te revancheren, met ruim 75% was er een zeer nette negende plaats in een zeer sterk deelnemersveld. ‘We zijn met een heel tevreden gevoel huiswaarts gekeerd vanuit Stuttgart. Tijdens de kür heb ik bewust wat voorzichtiger gereden, maar het gevoel hierdoor was aanzienlijk beter. Terwijl we nog veel meer kunnen uitbouwen, verschenen er al mooie punten op mijn protocol!’

By |2018-11-18T20:39:15+00:00november 18th, 2018|