100% score tijdens Eerste Bezichtiging KWPN

100% score tijdens Eerste Bezichtiging KWPN


Zes jonge talenten naar Hengstenkeuring Den Bosch

Afgelopen week was een drukke week voor onze stal, tijdens de Eerste Bezichtiging van het KWPN hebben wij  zes hengsten voorgesteld. En met een 100% score kon dit niet veel succesvoller, alle zes hebben een ticket bemachtigd voor de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.

De eerste hengst die zich kwalificeerde voor de Tweede Bezichtiging van het KWPN is Lance. De Glock’s Zonik x Uphill die in eigendom is van Lynne Maas komt uit het lijntje van haar succesvolle merrie Electra (v. Jazz). Één van de publieksfavorieten, die alle handen op elkaar kreeg was Le Formidable (Bordeaux x ferro) van Saskia Poel en Karel Gerrits. Deze grote zwarte komt uit dezelfde moeder als de KWPN hengst Four Legends KS (v. Wynton), en ook de hengsten Chagall D&R (v. Jazz) en Bretton Woods (v. Johnson) zitten in de moederlijn.

Lance (Glock’s Zonik x Uphill) – Foto: Horses.nl / Paardenkrant

Le Formidable (Bordeaux x Ferro) – Foto: Leanjo de Koster © DigiShots

De derde hengst die wij voorstelden was Lacrosse RS2 (Ferdeaux x San Remo) van fokker en eigenaar RS2 Dressage Center de Horst B.V., deze Lacrosse RS2 komt uit de zelfde moeder als Kardinale-Utopia (v. Glock’s Toto JR), die afgelopen derde werd tijdens de Nationale Merriekeuring.  Ook Fabrice kwam donderdags in de baan, de For Romance x Don Schufro van Stoeterij Turfhorst is gefokt bij Gestüt Lewitz te Steinfeld.

Lacrosse RS2 (Ferdeaux x San Remo) – Foto: Leanjo de Koster © DigiShots

Fabrice (For Romance x Don Schufro) – Foto: Horses.nl / Paardenkrant

Vandaag hadden wij wederom één van de meest aansprekende paarden bij ons, de Grand Galaxy Win-zoon Livingstone (mv. Uphill). is gefokt door Reijer van Woudenbergh, die als lid van de hengstenkeuringscommissie zijn stoel tijdens de beoordeling van zijn fokproduct even moest afstaan. De hengst, die nu in eigendom is van J.J. Schalekamp uit Dordrecht, bewoog met veel souplesse door de baan.

Livingstone (Grand Galaxy Win x Uphill) – Foto: Horses.nl / Paardenkrant

Als laatste vandaag kwam onze zesde troef in actie, Look a Superstar (Johnson x Negro) van D.Damen is gefokt bij de familie J van Oord te Wilbertoord. Al met al dus een zeer geslaagde week voor onze stal, komende periode zullen wij de hengsten rustig verder trainen richting de tweede bezichtiging.

Look a Superstar (Johnson x Negro) – Foto: Horses.nl / Paardenkrant

By |2018-12-08T22:23:30+00:00december 8th, 2018|