Nieuwe zadels voor Emmelie haar paarden

Nieuwe zadels voor Emmelie haar paarden


Fijne samenwerking met Drunens Ruiterhuis

Sinds kort rijdt Emmelie haar paarden met Luc Childéric zadels, dit dankzij een mooie samenwerking met Drunens Ruiterhuis. De Luc Childéric zadels zijn kenmerkend voor kwaliteit, pasvorm en het subtiele design, waarbij de balans, contact en vrijheid van het paard centraal staan.

Emmelie is zeer enthousiast over de samenwerking met Drunens Ruiterhuis en de Luc Childéric zadels: “Ik ben heel content met de Luc Childéric zadels, het zijn super fijne en lichte zadels met een geweldige pasvorm voor zowel ruiter als paard. Met deze zadels heb je een correcte, gebalanceerde en ongedwongen houding. Hierdoor krijg je de kans om zo min mogelijk te bewegen terwijl je paard zo veel mogelijk beweegt!”

© Roland Hitze


Memoryfoam

Childéric werkt met memoryfoam in de kussens, in plaats van wol. Het memoryfoam wordt warm tijdens het rijden en vormt zich naar de rug van het paard. Na het rijden veert het terug in de oude vorm. Je hoeft memoryfoam-kussens niet na een bepaalde tijd op te vullen. Alleen als je paard verandert van vorm of bespiering is het zinvol om de kussens te checken.

Een ander voordeel van de memoryfoam-kussens is dat je als ruiter heel dicht bij je paard zit. Je hebt veel contact met je paard. Dat komt doordat de kussens niet te dik zijn, maar ook omdat het close contact-zadels zijn, met een monoblad. Door dat enkele zweetblad voel je je paard beter en komen hulpen beter door.

© Luc Childéric

By |2019-01-30T10:22:31+00:00januari 29th, 2019|