KWPN HK: Le Formidable Kampioen!

KWPN HK: Le Formidable Kampioen!


Zeer succesvol verloop van de KWPN Hengstenkeuring!

Met in totaal zes 3-jarige hengsten was het voor onze stal een enorm drukke hengstenkeuring, het  hoogtepunt was absoluut de kampioenstitel voor Le Formidable. Deze zeer fraaie Bordeaux-zoon van Saskia Poel en Karel Gerrits maakte zijn favorietenrol helemaal waar.

Al vanaf de eerste bezichtiging in Ermelo was Le Formidable de publiekslieveling, en ook in Den Bosch kreeg deze fantastische hengst alle handen op elkaar. De jury was dan ook laaiend enthousiast over Le Formidable: “Veel zelfhouding, afdruk, souplesse en een fantastisch ondertredend achterbeen. Dit is een interessante zoon van Bordeaux en hij komt uit een goede moederlijnen met meerdere sportpaarden en goedgekeurde hengsten”, zegt juryvoorzitter Bert Rutten.

100% score

Alle zes hengsten die wij op vrijdag en zaterdag hebben voorgesteld in de Tweede bezichtiging kregen een uitnodiging voor de Derde Bezichtiging. Uiteindelijk werden alle zes hengsten ook aangewezen, en kregen Le Formidable (v. Bordeaux) en Lacrosse RS2 (v. Ferdeaux)  een uitnodiging voor de Kampioenskeuring. Deze laatste eindigde als zesde.

Aangewezen hengsten:

(317) Le Formidable (Bordeaux x Ferro)
(386) Lacrosse RS2 (Ferdeaux x San Remo)

(403) Fabrice (For Romance x Don Schufro)
(486) Livingstone (Grand Galaxy Win x Uphill)
(521) Look a Superstar (Johnson x Negro)
(553) Lance (Zonik x Uphill)

Wij willen alle fokkers en eigenaren van harte feliciteren met alle behaalde resultaten!

© DigiShots

© DigiShots

By |2019-02-02T17:02:23+00:00februari 2nd, 2019|