Apache in topvorm tijdens FEI Wereldbeker Finale

Apache in topvorm tijdens FEI Wereldbeker Finale


Zevende en achtste plaats tijdens de Gothenburg Horse Show

Vorig weekend debuteerde Emmelie met de KWPN Hengst Apache in de FEI Wereldbeker Finale Dressuur tijdens de Gothenburg Horse Show. En dit was een zeer succesvol debuut, als beste Nederlandse combinatie was er een zevende en achtste plaats in een deelnemersveld met de absolute wereldtop. 

Dankzij een wildcard kreeg Emmelie de kans om deel te nemen aan de FEI Wereldbeker Finale. Op de eerste dag liep Apache een zeer goede Grand Prix, deze werd gekenmerkt met hoge cijfers voor de uitgestrekte gangen, de passage en er kwamen negens op het protocol voor de wissels om de twee. Het resultaat was een zevende plaats met 75,79%. In de kür deed de UB40-zoon er nog een schepje bovenop, met een persoonlijk record van 80,78% was er een hele mooie achtste plaats.

Zowel voor Emmelie als Apache was deze FEI Wereldbeker Finale een zeer unieke ervaring. Het Scandinavium waar de wedstrijd verreden werd was gevuld met meer dan 10.000 bezoekers, die tijdens de laatste lijn van de kür enthousiast begonnen mee te klappen. “Dromen worden echt werkelijkheid. Dit had ik nooit verwacht toen ik hem begon te rijden en dit is voor mij wel extra bijzonder”, aldus Emmelie.

© DigiShots

© DigiShots

© DigiShots

© DigiShots

By |2019-04-15T20:48:47+00:00april 15th, 2019|