Desperado drukt stempel op ONNK Selecties

Desperado drukt stempel op ONNK Selecties


Twee nakomelingen in de top drie voor de finale in Tolbert

De KWPN hengst Desperado (Vivaldi x Havidoff) loopt inmiddels zeer succesvol in de Internationale Grand Prix onder het zadel van Emmelie. Maar ook in de fokkerij heeft hij duidelijk zijn visitekaartje afgegeven, maar liefst elf zonen zijn goedgekeurd bij diverse stamboeken en veel nakomelingen doen het goed in de dressuursport. In jonge paardenrubrieken en competities staan ook nakomelingen van de getalanteerde zwarte hengst bovenaan.

Zo ook tijdens het ONNK, het Open Noord Nederlands Kampioenschap vrijbewegen in de Noordelijke provincies. In de rubriek van de 4 tot en met 7-jarige dressuurpaarden staan een tweetal nakomelingen in de top 3 van de afgevaardigde paarden voor de finale in Tolbert. Op de eerste plaats staat de merrie Kinky (Desperado x United) van fokker en eigenaar Anouk Noordman uit Zuidwolde. “Voor dit paard konden wij een aantal hoge cijfers kwijt,  ze viel op met haar enorme fijne krachtige manier van draven waarbij ze veel houding maakte. Voor deze gang kreeg ze dan ook een negen!”, aldus Laura Zwart die samen met Eric Naberink de dressuurpaarden beoordeelde.

Op plaats drie staat de eveneens 4-jarige Kasanova LCN (Desperado x Olivi), de zwarte ruin die in eigendom is van Roland Hitze is gefokt door Elise Bas uit de Keur-Sport merrie Ulanova. “Dit sympathieke paard is een echte blikvanger met zijn stoere voorkomen. Hij beweegt met heel veel souplesse en heeft een heel mooi type. Voor dit laatste onderdeel kreeg hij een 8.5 op het protocol, het hoogste cijfer wat tijdens de selecties voor dit onderdeel werd gegeven!”

De in totaal zeven afgevaardigde paarden voor de finale komen vrijdag in actie tijdens de ONNK Finale, deze zal plaats vinden vanaf 18:00 uur bij de HJC Manege in het Groningse Tolbert. Kijk voor meer informatie op: www.onnk.nl

Desperado die gefokt door de familie Andeweg en in eigendom is van Ad Valk Dressage is goedgekeurd bij de volgende stamboeken: KWPN, BRAND, HANN, WESTF en OLDBG. Voor de fokkerij is hij net als al onze andere hengsten beschikbaar via Hengstenhouderij Kuypers.

Kasanova LCN (Desperado x Olivi)

By |2019-05-06T17:44:40+00:00april 21st, 2019|